Entry kali ni aku nk share seminar Nor Zahidi Alias, Economist/Head of resource MCIS-Zurich. Sambung ulasan seminar ATIC 2007.

Seminar by Nor Zahidi Alias bertajuk Macro Outlook of Malaysia’s Equity Market. Mostly dia cita pasal ekonomi bagusla. Tunjuk chart sket2 pasal ekonomi Malaysia. Aku just nk highlight beberapa point yang dia cakap.

Market Malaysia merupakan satu-satunya market yang paling hampir movement dia dgn market US. Jadik, Investor Malaysia yang monitor market US adalah satu langkah yang bijak. Mungkin bgn pagi2 tgk closing price kat US, tgk news sket pastu leh qiam skali..🙂 Mungkin US pengimport utama Malaysia kot. Kalo tak silap aku China 2nd largest importer Malaysia. Kena monitor market China jugak la kalo camtu. Yeke?

Pastu dia ada sebut jugak kena monitor nilai ringgit sebab dia leading indicator untuk KLCI. Comparison nilai ringgit tu based on currency apa tak plak dia ckp. USD la kot. Ke mmg ada standard measurement untuk RM. Aku tak tau. Sori.. Surrender.

Sekian saja buat kali ni. Hurm.. Apa website yang bagus nk tgk index market US & nilai RM ni ye?

-Fuad-